Heikki Hietala

Heikki Hietala

UUTISIA: Uusi romaanini Tuhkat on juuri julkaistu. Siitä on lisätietoa tällä sivulla.

Hotelli Tulagi on esikoisromaanini, ja se on myös ensimmäinen suomenkielisen kirjoittajan englanniksi Suomen ulkopuolella julkaisema romaani. Kirja kertoo Yhdysvaltain merijalkaväen lentäjä-ässän Jack McGuiren tarinan.

Kirjassa McGuire palaa entisille taistelupaikoilleen Salomonsaarille toisen maailmansodan jälkeen. Hän perustaa hotellin paratiisisaarille, joiden hallinnasta hän aikanaan taisteli japanilaisten kanssa.

Hotelli Tulagi tuli ensimmäisen kustantajansa, Dragon International Independent Artsin (DIIArts), tietoisuuteen HarperCollins-kustantamon Authonomy-verkkopalvelussa. Siellä Hotelli Tulagi nousi lukijoiden arvostuksen perusteella 15 suosituimman joukkoon yli kahdeksan tuhannen käsikirjoituksen joukosta.

Sittemmin kirjan julkaisi PfoxChase Publishing Yhdysvalloissa, ja sen englanninkielisiä oikeuksia hallitsee tällä hetkellä englantilainen Fingerpress Publishing Ltd. Suomenkieliset oikeudet omistaa Sitruuna Kustannus Oy.

Suomalainen kansi

Suomalainen kansi

Hotelli Tulagi syntyi monivuotisen sotahistorian ja populaarikulttuurin harrastukseni tuloksena. Minua on aina kiinnostanut se, että vaikka valtiot sotivat, taisteluita käyvät yksityiset ihmiset, joihin sota vaikuttaa. Pienen ihmisen kohtalo sodan sumussa on toki paljon käytetty aihe, mutta siitä löytyy aina uusia puolia, joita voi tarinassa käyttää. Kieleksi valitsin englannin, koska aihepiiri on kaukana Suomesta. Olisi ollut kaksin verroin hankalaa saada kirja ensin kustannetuksi Suomessa ja myydyksi sitten ulkomaille.

Kirja ilmestyi elokuussa 2014 suomeksi Seppo Raudaskosken asiantuntevana käännöksenä.

JA JUURI NYT:

Äänikirja on julkaistu kaikissa keskeisissä kirjakaupoissa – tässä Bookbeatin linkki.

Linkkejä:

Kirjailijan Facebook-sivu

Kirjan englanninkieliseen laitokseen liittyvä Facebook-sivu

Kirjailijan englanninkielinen Facebook-sivu

Kirjan sivu Amazon-kirjakaupassa

Loading